Pleasure's Pot O' Gold

Roepnaam: Potter

Geslacht: Hengst

Geboortedatum: 24/02/2000


Sinds april 2011 staat Potter bij ons, een Golden Champagne hengst van 1.53 m. Zijn vader is The Pride Piper, een voshengst met oude bloedlijnen, die op 7-jarige leeftijd Reserve Lite Shod Champion werd tijdens de National Celebration. Piper was een exceptionele dekhengst.  Zijn nakomelingen erfden zijn natuurlijke gangaanleg, hebben stevige botten met een elegante verfijning, een aangenaam en welwillend karakter.


Potter heeft ruime en losse bewegingen, zonder lateraal te zijn. Qua conformatie zou hij zijn vader kunnen evenaren. Potter heeft een subliem karakter. Het is een rustig paard met een positieve kijk op het leven.
Als u Potter zijn gangen wilt bekijken kunt u hier een video bekijken waarop Potter zijn gangen goed toont.


Potter is naast een geregistreerd, bloedgetypeerd en met vastgelegd DNA Tennessee Walking Horse, tevens geregistreerd bij het CHBOA en ICHRegistry stamboek, en is foundation hengst bij het Pleasure's Saddle Horse stamboek en Kentucky Naturally Gaited Horse Association in Amerika.


Als je wil weten welke kleur Potter kan vererven in combinatie met jouw merrie, dan kun je de kleuren genetica test doen.


Potter is zeer uitgebreid gekeurd,  inclusief röntgenfoto’s van zijn benen en hoeven en is volledig goedgekeurd.
In 2006 is Potter zijn eerste nakomeling geboren en inmiddels heeft hij nakomelingen in Nederland, België, Denemarken, Duitsland en Frankrijk! 50 % van zijn nakomelingen zijn Champagne. Potter dekt Tennessee Walking Horses en alle andere gangenpaardenrassen. Al zijn nakomelingen kunnen voorzien worden van papieren.


Het dekgeld is € 800,-. Neem contact met ons op voor de voorwaarden en een dekovereenkomst.